logo

Материална база

Младежки център Пловдив е изграден в изпълнението на проект: BG06 – 103 „Изграждане на младежки център в град Пловдив“, Компонент 1 „Грижа за младежи в риск“, Програма „Деца и младежи в риск, финансирана чрез финансовия механизъм на европейското икономическо пространство 2009 – 2014, който се осъществява в рамките на сключен договор за изпълнение на проект № Д03-9/28.01.2014 г.

От 2 май 2017 г. центърът функционира като общинско предприятие към Община Пловдив.

Центърът разполага с:

Рецепция

Тук определено ще ви посрещнат с усмивка и ще ви дадат подробна информация за предстоящите събития, клубове по интереси, неформално обучения и всички дейности, които се предлагат в  Младежки център Пловдив.

Стаи

Младежки център Пловдив разполага с 17 стаи за настаняване, като всяка от тях предлага на своите посетители гледка към  най-големия канал на Балкански полуостров  - Гребен канал Пловдив или към едни от най-модерните в страната - многофункционални спортни игрища.

Центърът предлага  двойни и тройни стаи, един апартамент и 3 стаи пригодени за хора в неравностойно положение.  Всяка стая е със собствен санитарен възел и всички необходими удобства за престой. Настаняването на младите хора в Младежкия  център подобрява техните социални  умения и способности за самостоятелен живот.

Зона за хранене

Зоната за хранене се намира на първия етаж и разполага с 60 места за хранене, като част от тях са пригодени за хора със специални нужди.

Зали

Младежкият център разполага с една конферентна  зала  с капацитет 35 стоящи места и една учебна  зала, която може да се дели на три по-малки зали  с по 12 места ( при необходимост залата се обединява).

Библиотека

Библиотеката се намира на втория  етаж в сградата на Младежкия център.  Слънчева и уютна, с прекрасна гледка към спортната база.  Освен богатия избор на литература , тук може да намерите  и развлекателни игри, които да ви разтоварят.

Компютърна зала

Компютърната зала е просторна и обширна с гледка към спортната база. Площта и  е 68 кв. м., като е оборудвана с 14 компютъра .

Многофункционален спортен комплекс

Неразделна  част от Младежки център Пловдив е Многофункционален спортен комплекс, който разполага с 3 игрища за футбол на малки врати, 2 баскетболни игрища, 4 тенис на маси, едно комбинирано игрище за волейбол и тенис на корт, фитнес уреди на открито със слънцезащитна тента и пътека за бягане. Комплексът включва и подвижни трибуни за 500 човека.

Съблекални

Младежки център Пловдив  разполага с 6 броя модерни съблекални, всяка от тях със собствен санитарен възел, баня, шкафчета и скамейки.

Паркинг

Открит паркинг с 47 паркоместа, от които 3  паркоместа са достъпни за паркиране на автомобили на хора с увреждания.

Проект „Изграждане на младежки център в град Пловдив”, с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез ФМ на ЕИП 2009-2014 № Д03-9/28.01.2014 г.