logo

Продължава строителството на Младежкия център

С пълна сила продължава строителството на Младежкия център. Припомняме, че Младежкият център е позициониран на ул. "Ясна поляна" в парк "Отдих и култура", зад старата трибуна с кафенетата.
Финансирането е от безвъзмездната помощ по програма "Европейското икономическо пространство". Парите се дават за строителството и издръжка на персонала на Младежкия център в продължение на 28 месеца.В центъра ще се организират младежки обмени, неформални обучения, ще има клубове по интереси, зала за предоставяне на свободен достъп до интернет и други. Целта е младежите от рискови групи да се научат на социални контакти и на неща, важни за бъдещето им.
Основната целева група на проекта са младежите на възраст между 15 и 29 години.
Цената на строежа е 1.316 млн. лв. Стойността на целия проект е малко над 2.2 млн. лв.
Освен това общинското ръководство ще дообогати комплекса с изграждането на игрища за футбол, волейбол и баскетбол, площадки за тенис на маса и фитнеси на открито. Ще има и паркинг с капацитет 47 паркоместа.

Назад

Проект „Изграждане на младежки център в град Пловдив”, с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез ФМ на ЕИП 2009-2014 № Д03-9/28.01.2014 г.

Проект № BGLD-1.003-0002 „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие” по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.