logo

Пловдив – град на велосипедиста

Стотици колоездачи се включиха във велошествието днес, което стартира от площад „Съединение“. Колоната беше поведена от кмета на Пловдив Иван Тотев, следван от олимпийски медалисти, заместник-кметове и кметове на райони. Инициативата е под надслов „Пловдив – град на велосипедиста“ и се организира за четвърти път.

„Нека си пожелаем през тази година да няма произшествия с велосипедисти. Пожелавам ви да използвате велосипеди не само в почивните дни, но и като алтернативно средство за придвижване до работа, за да пазим въздуха на Пловдив по-чист и да ма по-малко трафик“,  каза Иван Тотев.

„Община Пловдив продължава с политиката си допълване на велоалейната мрежа и изпълняване на стратегията „Пловдив – град на велосипедиста“, допълни заместник-кметът Георги Титюков.

Велошествието  премина през булевард „Марица – юг“, през северния вход на Гребна база /Железния мост/, покрай стадион „Пловдив“, по ул. „Ясна поляна“, покрай Залата по вдигане на тежести, по бул. „6 септември“ /покрай бившия „Отрезвител“/, през южния вход на Гребна база /Хотел Ландмарк/,продължи по южния бряг на Гребния канал. Финалът беше на Финален комплекс на Гребна база където имаше музикална програма и томбола. За най-малките участници беше организирано състезание  с колелета.

Организатори на велошествието са Община Пловдив и общинско предприятие „Младежки център Пловдив“.

Назад

Проект „Изграждане на младежки център в град Пловдив”, с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез ФМ на ЕИП 2009-2014 № Д03-9/28.01.2014 г.

Проект № BGLD-1.003-0002 „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие” по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.