logo

Пловдив увековечава олимпийските си медалисти

Община Пловдив и екипът на Младежки център – Пловдив са много близо до реализирането на една чудесна идея - да бъдат увековечени всички олимпийски медалисти на града донесли олимпийска слава на Пловдив, които са 45 на брой.

В момента се приготвят специални табели със снимка и обогатена визитка на всеки един от тях. Визитките ще са на български и английски език.

"Тези табели най-вероятно ще бъдат разположени на осветителните тела около гребния канал. Надявам се до няколко месеца проектът да бъде завършен. Искахме да запознаем пловдивчани с нашите изтъкнати спортисти, с които градът ни се гордее“, заяви директорът на Младежки център – Пловдив Дима Тодорова.

Тя уточни за нашата медия, че идеята се е родила още преди време, когато Община Пловдив и дирекция "Спорт и младежки дейности“ удостоиха със златна значка олимпийските медалисти, като тогава бяха изготвени и винили с техните визитки.

Plovdiv24.bg подкрепя идеята и съвместно с екипа на Младежки център ще публикува всеки уикенд интервюта с олимпийските медалисти на града ни, за да могат повече пловдивчани да се запознаят с техните феноменални постижения.

Назад

Проект „Изграждане на младежки център в град Пловдив”, с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез ФМ на ЕИП 2009-2014 № Д03-9/28.01.2014 г.

Проект № BGLD-1.003-0002 „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие” по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.