logo

Ваня Гешева за труда, упоритостта и вярата в победата!

От къде стартира спортната Ви кариера?

От 1973 год. в 5 клас на СУ "Васил Левски" гр.Пловдив с първи треньор Надежда Василева.

Кои са необходимите и достатъчни условия, за да се спечели олимпийски медала?

Труд, постоянство,целенасоченост и изключителна упоритост в преследване на успеха.

През цялата Ви спортна кариера имате много отличия. Как се поддържа толкова добра форма?

Моите успехи се дължат на личните ми качества, голямата ми отдаденост на спорта и добрите треньори, с които съм работила.

Имали ли сте специални ритуали преди да излезете на състезание? Как сте се подготвяли преди всяка гонка?

Нямам специални ритуали. Добрата ми подготовка винаги ми е давала увереност преди стартовете на състезанията с мисълта за победа.

Вие сте първият и единствен българин, който е извоювал пълен комплект медали от едни олимпийски игри (през 1988 г. в Сеул, Южна Корея). Повече от 30 години това постижение не е достигнато. Какво е необходимо на спортистите днес, за да толкова успешни?

Същото, каквото ни е било необходимо и на нас - много труд, упоритост и вяра в победата.

*Интервюто е публикувано с редакции от автора. Запазват се всички права върху текста, създаден по проект „Олимпийски медалисти на град Пловдив“ към ОП „Младежки център Пловдив.


Назад

Проект „Изграждане на младежки център в град Пловдив”, с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез ФМ на ЕИП 2009-2014 № Д03-9/28.01.2014 г.

Проект № BGLD-1.003-0002 „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие” по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.