logo

Трите отбора победители в Националното състезание по безопасен интернет – обучени от екипа на ОП „Младежки център Пловдив“

Изключително щастливи сме да Ви споделим, че тази година и трите наградени отбора в Национално състезание  за безопасен интернет бяха обучени от екипа на ОП „Младежки център Пловдив“. Това са отборите  „КИБЕР ПАЗИТЕЛИ“  и „КИБЕР БУДИТЕЛИ“ от град Съединение и   „Киберпомощници“ от град Стара Загора.

Състезанието се провежда всяка година и в него вземат участие ученици преминали през обучителната програма „Киберскаут“ към Националния център по безопасен интернет. Основната ѝ цел е да запознае децата с рисковете в интернет пространството и начините за справяне с тях, като използва метода „връстници обучават връстници“. След приключване на двудневното обучение, участниците сформират отряди и се включват в състезание на национално ниво.

Екипът на ОП „Младежки център Пловдив“ участва в програмата вече трета година. Освен в училища от Пловдив и региона, младежките работници Весела Стоянова и Марияна Секулова са предали своите знания на над 300 деца и техните преподаватели в градовете Стара Загора, Кърджали, Септември, Якоруда и др.

Поздравяваме всеки млад киберскаут, който се е посветил на мисията да информира и подкрепя своите приятели по темата за безопасния интернет. Възхищаваме се на ентусиазма и желанието, с което се включват в изпълнението на мисиите. Честито и на победителите!

 

Назад

Проект „Изграждане на младежки център в град Пловдив”, с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез ФМ на ЕИП 2009-2014 № Д03-9/28.01.2014 г.

Проект № BGLD-1.003-0002 „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие” по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.