Стани доброволец в създаването на Музей на спорта в град Пловдив

💡 Искаш ли да участваш в създаването на първия по рода си Музей на спорта в град Пловдив? Да оставиш следа в историята?
🔙Нека първо ти повдигнем завесата на миналото…
Пловдив е известен с много неща, но той е и град на спорта. Тук е родното място на 46 олимпийски медалисти, които са прославили страната ни със своите успехи в академичното гребане, кану, каяк, вдигане на тежести, волейбол, баскетбол, борба и други.
🚩 Неслучайно през 2014 година Пловдив бе обявен за европейски град на спорта. И от тогава Общинско предприятие „Младежки център Пловдив“ работи по популяризирането на постиженията на спортистите.
🚩 През 2019 година Центърът реализира един от най-значимите си проекти – откриване на „Алея на олимпийската слава“. Тя е първата и единствена по рода си в България, която събира на едно място историите на пловдивските спортни величия.
🚩 От 2020 година Младежкият център работи по съхранението на спортния архив и във връзка с това създаде сайта „Музей на спорта“.
🛑 Дотук с историята, а сега да преминем в настоящето…
🔎 Сега - 2022 година, отново Младежки център Пловдив подема инициатива да изработи 13 албума, съхраняващи снимките на най-великите спортни личности и събития на града ни. По случай 17 май - Деня на българския спорт, те ще бъдат лесно достъпни за всички граждани и любители на спорта.
👀 Именно за това се нуждаем от твоята подкрепа!
Ти и други мотивирани хора като теб може да се включите в надписването на албумите и превода на част от статиите в спортния сайт. Продуктите от вашето участие ще останат завинаги в историята на града.
✒ Ако обичаш да пишеш, и то красиво, можеш да ни изпратиш снимка, за да ни покажеш своя краснопис. Как да направиш това? - прочети повече тук: https://forms.gle/sPaLiWYRKcKNDWaU6
💬 Ако пък обичаш английския език и превода на български език, може да ни го представиш. Как да направиш това? - прочети повече тук: https://forms.gle/7snz4i45MRiUbuTo9
🤝🏻 След разглеждане на вашите заявки за участие екипът на Центъра ще се свърже с одобрените кандидати.
✨ Нека се обединим и заедно да предадем на поколенията напред спомена за спортната слава на града ни!
Назад

Проект „Изграждане на младежки център в град Пловдив”, с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез ФМ на ЕИП 2009-2014 № Д03-9/28.01.2014 г.

Проект № BGLD-1.003-0002 „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие” по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от ФМ на ЕИП 2014 – 2021 г.