АБВ на презентирането

Често ли ти се случва да правиш презентации? Да използваш обичайната програма, да говориш пред аудитория...? Да, за съжаление понякога процесът е доста досаден и скучен, колкото и страхотни да са идеите ни...

Според нас презентацията е много повече от предаване на информация. Това е процес по създаване на съдържание. Всъщност всеки ден ние правим някакво представяне – разказваме истории на близки и приятел, описваме щурите си идеи, участваме в интервю за работа…

Ако искате да научите как да въздействате на хората, как да използвате гласа си, как да представяте (понякога и скучна) информация по креативен и интерактивен начин - то това обучение е точно за Вас!

Заедно ще преминем през целия процес на създаване на различни типове презентации:
Стартираме с „А“:
„Ах, откъде да започна?!“ - предварителна подготовка на всякакъв вид презентация, през „Б“:
„Брей, не е толкова трудно!“ - създаването на презентация, до „В“:
„Вече съм готов да представя“ - представянето пред аудитория

Ще работим с няколко програми за мултимедийно съдържание - за обработка и създаване на изображения, видеа, презентации - по-класически и по-иновативни и не на последно място ще работим със собствените си гласове. 

Кога започваме? На 10 февруари от 18:00 часа в платформата Zoom.
Как ще се провеждат занятията? Всеки четвъртък от 18:00 часа в платформата Zoom.

Кой може да се включи?
Събитието е предназначено за младежи от 15 до 29 г.
 Как да се включите в събитието?
Участието Ви е напълно безплатно! Нужно е само да попълните следната регистрационна форма: https://rb.gy/8ryto4

Накратко и за обучителите Александър Петров, Калина Дамянова - младежки работници и Катя Кривчева - медиатор.

Александър има дългогодишен опит в радиото, телевизията и публичните изяви. Има свой YouTube канал (Александър Скалд), където споделя образователни видеа, предаването за българската природа "Пъдпъдък дейли" и екологичния "Пъдпъдък подкаст". Желанието му е да помогне на хората да бъдат по-уверени в използването на гласа си и говоренето пред хора чрез упражнения и практика.

Едно от любимите занимания на Калина е разказването на истории – кратки, дълги, смешни, истински, измислени – всякакви. Каквато и задача да е поставена пред нея, тя винаги ѝ намира решение чрез презентирането на някаква случка. Затова винаги търси различни инструменти, които да направят всяка картина от разказа видима и цветна. Някои от тях тя ще ви покаже по време на обучението.

Катя обича да прави всякакви презентации - на компютър, на картон или само с думи. Често предизвиква себе си, като влага по нещо ново и креативно във всичко, което прави, затова е мотивирана да съчетае своето любимо презентиране заедно с методите на неформалното образование.

 

Дейността се реализира като част от проекта „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие“ по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.

Назад

Проект „Изграждане на младежки център в град Пловдив”, с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез ФМ на ЕИП 2009-2014 № Д03-9/28.01.2014 г.

Проект № BGLD-1.003-0002 „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие” по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от ФМ на ЕИП 2014 – 2021 г.