Материална база

 

ОП „Младежки център Пловдив“ разполага с:

Рецепция

Тук определено ще ви посрещнат с усмивка и ще ви дадат подробна информация за предстоящите събития, клубове по интереси, неформално обучение и всички дейности, които се предлагат в  "Младежки център Пловдив".

Стаи

Младежки център Пловдив разполага със 17 стаи за настаняване, като всяка от тях предлага на своите посетители гледка към  най-големия канал на Балкански полуостров  - Гребен канал Пловдив или към едни от най-модерните в страната - многофункционални спортни игрища.

Центърът предлага двойни и тройни стаи, един апартамент и 3 стаи пригодени за хора в неравностойно положение. Всяка стая е със собствен санитарен възел и всички необходими удобства за престой. Настаняването на младите хора в Младежкия  център подобрява техните социални  умения и способности за самостоятелен живот.

Зона за хранене

Зоната за хранене се намира на първия етаж и разполага с 60 места за хранене, като част от тях са пригодени за хора със специални нужди.

Зали

Младежкият център разполага с една конферентна  зала с капацитет 35 стоящи места и една учебна  зала, която може да се дели на три по-малки зали с по 12 места (при необходимост залата се обединява).

Библиотека

Библиотеката се намира на втория  етаж в сградата на Младежкия център. Слънчева и уютна, с прекрасна гледка към спортната база.  Освен богатия избор на литература, тук може да намерите и развлекателни игри, които да ви разтоварят.

Компютърна зала

Компютърната зала е просторна и обширна с гледка към спортната база. Площта и е 68 кв. м., като е оборудвана с 14 компютъра.

Многофункционален спортен комплекс

Неразделна част от "Младежки център Пловдив" е Многофункционален спортен комплекс, който разполага с 3 игрища за футбол на малки врати, 2 баскетболни игрища, 4 тенис маси, едно комбинирано игрище за волейбол и тенис на корт, фитнес уреди на открито със слънцезащитна тента и пътека за бягане. Комплексът включва и подвижни трибуни за 500 души.

Съблекални

"Младежки център Пловдив" разполага с 6 броя модерни съблекални, всяка от тях със собствен санитарен възел, баня, шкафчета и скамейки.

Паркинг

Открит паркинг с 47 паркоместа, от които 3 паркоместа са достъпни за паркиране на автомобили на хора с увреждания.

Проект „Изграждане на младежки център в град Пловдив”, с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез ФМ на ЕИП 2009-2014 № Д03-9/28.01.2014 г.

Проект № BGLD-1.003-0002 „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие” по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от ФМ на ЕИП 2014 – 2021 г.