Ден на българския спорт

На 12.05.2022г. Общинско предприятие „Младежки център Пловдив“ бе домакин на футболен турнир по случай Деня на българския спорт, който се чества всяка година на 17-ти май, с цел признание успехите на родните спортисти.
🥇 Образователните ни ромски медиатори Дони и Принцеса проведоха неформална дейност с много усмивки, движение и игри за младежи от с. Шишманци и гр. Перущица, придружени от техните лидери. Участниците не само спортуваха, но и научиха полезни факти за дейците на българския спорт и техните успехи. Запознаха се и с „Алея на олимпийската слава“, създадена по инициатива на Центъра през 2019 г.
🥇 Някои от участниците споделиха, че мечтаят един ден да станат успешни футболисти и се впуснаха в спортно приключение. Те вярват, че успехът на един спортист следва много години упорит труд и всеотдайност.
🏆 Пожелаваме им да следват упорито мечтите си, както сега, и един ден да представят България на световни турнири и състезания. 
Дейността бе реализирана като част от проект „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие“ по програмата „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.
Назад

Проект „Изграждане на младежки център в град Пловдив”, с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез ФМ на ЕИП 2009-2014 № Д03-9/28.01.2014 г.

Проект № BGLD-1.003-0002 „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие” по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от ФМ на ЕИП 2014 – 2021 г.