Клуб на икономиста

👣 Младежите от Клуба на икономиста навлизат със смели крачки в дълбините на ежедневните и актуални финансови въпроси. Дебатират, анализират и достигат до изграждане на своя позиция и мнение по отношение на икономическата обстановка в региона, страната и света.
🌇 Заедно с участниците в клуба колегата ни Николай Николов продължи темата за икономическото развитие и възможности, които предоставя бизнес средата в област Пловдив. Младежите установиха причините, поради които градът ни се счита за икономически най-развития район в страната, като се запознаха с едни от най-големите компании в различни сектори в областта.
♟ По време на втората среща през април младите икономисти разсъждаваха и дискутираха как подобен фактор като военна криза оказва влияние върху икономиката на самата държава, в която се водят военни действия, от една страна, и върху други държави по света, от друга страна. Дискусията и груповата работа се насочи към последиците за България от войната в Украйна и търсенето на възможни решения за изход от тях.
🗣 На 17 април се проведе дебат с участниците в Клуба на тема „За или против влизането на България в Еврозоната“. Отговорник за дейността бе стажантът Aleksa Dimitrova, която въведе младежите в темата и коментира ползите и потенциалните заплахи при членството на страната ни в икономическия и паричен съюз. След кратко време за подготовка младите икономисти стартираха дебата, чрез който защитиха съответната позиция по темата и показаха богата обща култура и финансова грамотност.
💱 Темата за срещите през месец май е „Традиционната парична система vs Криптовалутите“. Всеки, който желае да се включи, може да го направи, като се регистрира на следния линк:
🔔 Следващата среща ще се проведе на 22 май /неделя/ от 16:00 часа в сградата на Младежкия център!
Очакваме Ви!
🔎 Клубът се реализира като част от проект „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие“ по Програма Местно развитие/Local Development Programme, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.
Назад

Проект „Изграждане на младежки център в град Пловдив”, с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез ФМ на ЕИП 2009-2014 № Д03-9/28.01.2014 г.

Проект № BGLD-1.003-0002 „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие” по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от ФМ на ЕИП 2014 – 2021 г.