Младежки инициативи 2022

През 2022 стартирахме и „Клуб на икономиста“ и „Клуб на книгата“, изцяло инициирани от младежи. Те кандидатстваха и бяха одобрени в конкурса за младежки инициативи, финансирани по проект „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие“.

През годината ви разказвахме за някои от най-интересните теми, които младежите дискутираха в „Клуба на икономиста“ - маркетинга и рекламата, промените в света на криптовалутите, икономическите предизвикателства в Китай, акциите, блокчейн програмирането, финансовата криза през 2008 година, настоящата икономическа обстановка в страната и още много други.

В света на литературата, в който заживяха участниците в „Клуба на книгата“, също се осъществиха много ползотворни и вдъхновяващи срещи. В тях младежите избираха книга, която всички да прочетат до следващия път, за да могат заедно да изследват света ѝ. Първата такава бе ,„Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд“ на Робърт Луис Стивънсън. По време на срещите членовете на клуба намериха нови приятели, научиха много нови неща, раздвижиха мислите и представите си, споделиха време с хора, с които имат общи интереси.

Клубовете продължават своята дейност и през 2023 година, като се предвиждат още интересни теми. Очакваме и вие да се включите!

А ако и вие искате да реализирате своята идея и да достигнете до повече хора, то може да прочетете повече и да кандидатствате тук: https://youthcentre.plovdiv.bg/bg/neformalno-obrazovanie/mladezhki-initsiativi#.Y6Vw9XZBxPY 

Младежките инициативи се осъществяват по проект „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие“ по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.

Галерия

Назад

Проект „Изграждане на младежки център в град Пловдив”, с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез ФМ на ЕИП 2009-2014 № Д03-9/28.01.2014 г.

Проект № BGLD-1.003-0002 „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие” по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от ФМ на ЕИП 2014 – 2021 г.