Образователен форум „Извън формата: Самоинициативност, Сътрудничество, Споделеност“

В ОП „Младежки център Пловдив“ се проведе шестото издание, което бе водено от думите „Самоинициативност, Сътрудничество, Споделеност“.
Бяха разгледани темите за стереотипите и тяхното влияние в общността, доброволчеството като възможност за професионално развитие, извънпрограмните училищни проекти, иновативните подходи в образователната система и смисъла на ученическото самоуправление. Във форума се включиха преподаватели, училищни психолози, педагози и други хора, работещи в образователната сфера.
През първата част чрез методите на неформалното образование се обсъдиха стереотипите, тяхното създаване и справянето с тях.
Ранните следобедни часове бяха посветени на извънпрограмните училищни проекти като начин за изграждане на колектив и ролята на доброволчеството в професионалното развитие и житейския път на младежите.
В следващата тема бяха разгледани иновационните подходи в образованието, чрез които може да се създаде училищна общност и да се предизвика инициативност у подрастващите.
През погледа на младите бе представен смисълът от ученическото самоуправление и работата в ученически съвет като борба с предразсъдъците.
В края на събитието бяха представени някои от дейностите на „Младежки център Пловдив“ – благотворителните базари и младежките инициативи, а участниците споделиха колко полезен им е бил форумът в личен и професионален план.
Образователен форум „Извън формата: Самоинициативност, Сътрудничество, Споделеност“ се провежда по проект „Младежки център Пловдив - мощен фоктаро за местно развитие“.

Галерия

Назад

Проект „Изграждане на младежки център в град Пловдив”, с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез ФМ на ЕИП 2009-2014 № Д03-9/28.01.2014 г.

Проект № BGLD-1.003-0002 „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие” по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от ФМ на ЕИП 2014 – 2021 г.