Обучителна дейност с деца и младежи от град Перущица

В продължение на няколко месеца екипът на ОП „Младежки център Пловдив“ проведе обучителни дейности с децата и младежите от град Перущица.
 
Участниците бяха информирани за дейностите на Центъра и се впуснаха в опознавателни упражнения. Бе представен и наръчникът по дигитално-медийна грамотност „Младите (въз)действат“ - основен акцент в предстоящите срещи.
 
Децата и младежите се запознаха с историята и произхода на ромската общност и стигнаха до различни заключения, които са ключът за успешната екипна работа. Последва идентифициране на общностни проблеми и търсене на техните решения. Участниците бяха изключително активни и изпълниха пространството с ентусиазъм, позитивна енергия и идеи.
 
Дейността се реализира по проект „Младежки център Пловдив - мощен фактор за местно развитие“ по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

Галерия

Назад

Проект „Изграждане на младежки център в град Пловдив”, с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез ФМ на ЕИП 2009-2014 № Д03-9/28.01.2014 г.

Проект № BGLD-1.003-0002 „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие” по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от ФМ на ЕИП 2014 – 2021 г.