Обучителна програма "Финанси за всеки дом"

🤔 Обучителната програма „Финанси за всеки дом“ е подходяща за всички заинтересовани, желаещи да се докоснат до основни принципи в личните финанси, инвестирането, спестяването, застраховането и изграждането на цялостна представа за икономиката и финансите в живота на всеки човек. 🧭
💡Ако не си се докосвал досега с подобни теми, но искаш да:
👉 управляваш по-ефективно средствата си;
👉 планираш бъдещето си и през призмата на финансите;
👉 защитиш себе си и имуществото си от непредвидени обстоятелства;
👉 създадеш модел за информиран и отговорен избор като потребител, гражданин, купувач,
то не се колебай и заповядай на 10 юли от 10:00 ч. в сградата на ОП „Младежки център Пловдив“, заедно със свои приятели и познати, за да стартираш своя път към по-добро и по-сигурно бъдеще 🔝.
🗒️Програмата ще се проведе в рамките на периода юли-декември, като включва 2 срещи месечно и обхване следните обучителни модули:
👉 Модул 1 „Аз и светът около мен“ - поставяне на цели и план за бъдещето.
👉 Модул 2 „Светът през очите на икономиката и финансите“ - основни принципи в икономиката и финансите.
👉 Модул 3 „Парите в моя живот“ - лични финанси, съставяне и управление на личен бюджет, нужда или избор от спестяване и инвестиране.
👉 Модул 4 „Изграждане на моята защитна стена“ - какво е значението на застраховките, пенсионното осигуряване и други фондове за натрупване на средства.
👉 Модул 5 „Помощ от приятел“ - външни източници на финансиране чрез кредит и лизинг; какви са "златните правила" при теглене на заем и какво никога не трябва да се забравя.
👉 Модул 6 „Финансите в моя дом“ - отношенията на личния бюджет с други лица, институции и участници на пазара; как да бъдат прилагани и използвани всички натрупани в предходните модули знания и умения в 1 общ продукт.
⚠️ Необходима подготовка и материали: усмивка😁 и интерес към това да държиш финансите си и решенията, свързани с тях, в свои ръце 🤝 или пък просто да прекараш лятото си приятно и заедно с това ползотворно. 💸
Участието ви е напълно безплатно с предварителна регистрация тук:
Назад

Проект „Изграждане на младежки център в град Пловдив”, с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез ФМ на ЕИП 2009-2014 № Д03-9/28.01.2014 г.

Проект № BGLD-1.003-0002 „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие” по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от ФМ на ЕИП 2014 – 2021 г.