Официално награждаване на участниците в онлайн обучителната програма „Млад стажант 3: Младите (въз)действат“

С нестихващ интерес и кипяща активност премина онлайн обучителната програма „Млад стажант 3: Младите (въз)действат“. Участниците в третото издание завършиха своята теоретична подготовка в края на 2021 година и вече са готови да се впуснат в света на младежката работа.
Отново пътеводителят на това приключение бе наръчникът по дигитално-медийна грамотност, създаден от екипите на Младежки център Пловдив, Младежки център - Враца / Youth Center - Vratsa, Младежки център - Добрич, Международен младежки център - Стара Загора и партньорите - Фондация "Приложни изследвания и комуникации" и Norsensus Mediaforum.
Стажантите се докоснаха до теми като доброволчество, креативно мислене, предприемачество, емоционална интелигентност, защита в онлайн среда и други. Чрез тях те успяха да видят света от друг ъгъл и да идентифицират и анализират общностни проблеми, с които се срещат всеки ден. Уменията, придобити по време на програмата, са продукт на преживяното в нея. Участниците работиха заедно в екип, развиваха своето критично мислене и създадоха множество визуализации на идеи за алтернативни решения. Едно от тях бе творенето на еко постер, целящ привличане на съмишленици към техните каузи.
Официалното награждаване за преминатата първа част от програмата бе на премиерата на младежката инициатива-мюзикъл „Малката кибритопродавачка“. Вечерта завърши с много усмивки и нетърпение за следващите събития, в които ще се включат новите стажанти.
В албума Ви споделяме и дигиталните плакати, които изработиха четирите отбора стажанти по време на темата „Моят еко свят“.
Съвсем скоро стартира и записването за „Млад стажант 4“, в което в ролята на помощник обучители ще влязат стажантите от третото издание на програмата.
Дейността се реализира като част от проекта „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие“ по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.

Галерия

Назад

Проект „Изграждане на младежки център в град Пловдив”, с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез ФМ на ЕИП 2009-2014 № Д03-9/28.01.2014 г.

Проект № BGLD-1.003-0002 „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие” по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от ФМ на ЕИП 2014 – 2021 г.