Програма „Млад стажант 2“ -„Младите (въз)действат”- втора група

Поради големият интерес към програмата „Млад стажант 2“ -„Младите (въз)действат” бе стартирана втора паралелна група през лятото. Обучението започна с представяне на ролята и дейността на ОП „Младежки център Пловдив” чрез рисуване на фигури и изображения, свързани с работата и историята на центъра. Първата тема бе свързана с идентифицирането на общностни проблеми. В нея младежите предложиха дефиниция за общностен проблем, изведоха няколко примера, влязоха в ролята на журналисти и водещи на новини и анализираха генерираните проблеми. Във втората тема участниците дадоха свобода на въображението си, като вложиха своето творческо мислене в анализирането на общностните проблеми от първата тема. Дейността завърши с обратна връзка. Младежите дадоха своето мнение по въпросите: „Кое им е харесало най-много от обучението?”, „Какво е новото, което са научили днес?”. В края на програмата предстои обединяване на двете групи в практически стаж - в ОП „Младежки център Пловдив” и работа на терен.

Дейността се реализира по проект „Младежки център Пловдив - мощен фактор за местно развитие" по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.

Назад

Проект „Изграждане на младежки център в град Пловдив”, с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез ФМ на ЕИП 2009-2014 № Д03-9/28.01.2014 г.

Проект № BGLD-1.003-0002 „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие” по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от ФМ на ЕИП 2014 – 2021 г.