PURE YOUTH PLOVDIV - работни ателиета и три външни визуални инсталации в Пловдив

През месеците май и юни 2023 г. Християн Бакалов ще реализира работни ателиета и три външни визуални инсталации в Пловдив на:
Гребната база
Братската Могила
Младежки център Пловдив - имерсивно-перформативната си инсталация и спектакъл PURE на 24 май

Инсталациите на Християн Бакалов PURE са артистичен експеримент, който съчетава визуално изкуство, движенчески театър и пърформанс и се осъществява с участието на доброволци-непрофесионалисти от различни възрасти и без предварителна сценична подготовка. 

Зрителят е потопен в различни преживявания, които провокират въображението му и изследват усещането му за реалност. Визуално-перформативният проект PURE YOUTH PLOVDIV се фокусира върху някои от архитектурните богатства на Пловдив. 

Всеки, който има желание да стане част от процеса по създаване на визуалните инсталации, може да се включи като доброволец в проекта PURE YOUTH PLOVDIV в периода от 1 май до 17 юни.
Поканата е отворена за всички, които:
обичат да творят с ръцете си 
искат да развиват сетивната си култура 
имат любопитство към съвременните форми на изкуство 
изпитват удоволствие, когато прекарват време на открито 
не се изисква определена артистична подготовка
няма възрастови ограничения за участие

За повече информация относно дейностите и периодите на реализация на проекта PURE PLOVDIV или за записване като доброволец, може да пишете на foundationarteast@gmail.com.
 
Събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2023 година.
Назад

Проект „Изграждане на младежки център в град Пловдив”, с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез ФМ на ЕИП 2009-2014 № Д03-9/28.01.2014 г.

Проект № BGLD-1.003-0002 „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие” по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от ФМ на ЕИП 2014 – 2021 г.