Спортът - мотивация за успех - младежка инициатива

Във връзка с Международния ден на Българския спорт, който отбелязваме на 17 май всяка година искаме да ви разкажем и да ви потопим в поредната младежка инициатива, която бе реализирана в Младежки център Пловдив.
 
Тя бе организирана от група младежи от ПГ „Златю Бояджиев“, град Брезово и премина под наслова „Спортът - мотивация за успех“. Те участваха в образователна дейност, свързана с различни спортове и български медалисти, участвали на едни от най-големите спортни форуми в света. След това се разходиха по Алея на олимпийската слава, която се намира на Гребната база. Там те се запознаха с повече информация за спортистите от Област Пловдив, стъпили на почетната стълбичка на олимпийски игри, както и за историята на изграждането на алеята по инициатива на ОП „Младежки център Пловдив“.
 
Младежите бяха много впечатлени и споделиха, че определено биха запомнили медалистите, с чиито успехи са се запознали в този ден. Когато приключиха своята обиколка, те изиграха и няколко футболни срещи на малки вратички на игрищата в Центъра със завидно високите резултати от 17:18 в полза на отбор R.Madrid срещу Boretz. В края на събитието завършихме с дискусия за емоциите и мотивацията, които са натрупали по време на цялата дейност.
 
Младежките инициативи се реализират по проект „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие“ по програмата „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.
Назад

Проект „Изграждане на младежки център в град Пловдив”, с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез ФМ на ЕИП 2009-2014 № Д03-9/28.01.2014 г.

Проект № BGLD-1.003-0002 „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие” по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от ФМ на ЕИП 2014 – 2021 г.