Срещи с бизнеса - октомври 2022

Питате ли се в какво се корени успехът на една компания?
Любопитно ли ви е да проследите какво се случва на практика в едно предприятие?
Лутате ли се сред възможности за кариерно ориентиране, сред които не може да изберете?
Искате ли да се срещнете с опитни професионалисти от бизнеса, за да потърсите тези отговори?
 
ОП „Младежки център Пловдив“ стартира поредица от срещи с успешни бизнеси в град Пловдив и региона, отреждащи мястото му на водещо икономическо пространство в страната, а и Европа!
Срещите са с цел:
• осъществяване на пряк контакт между младите хора и бизнеса;
• проследяване на производствения процес „отвътре“;
• обвързване на натрупаните знания и умения с реален пример за успешен бизнес – формиране на представа за отделния икономически сектор, в който се развива компанията
• запознаване с възможностите за бъдеща реализация (стажантски програми и обявени работни позиции в компанията);
• представяне на иновативни решения, продукти и стратегии на компанията.
 
Дейността се явява продължение на проведените неформални обучения на участниците в Клуба на икономиста и Клуба на предприемача. След като придобиват знания и умения в сферата на икономиката и финансите, младежите са готови да проследят практически отделните процеси през призмата на реалната бизнес среда.
 
Първият бизнес, с който ще се срещнат младежите, е технологичният гигант "Schneider Electric". Той е водеща компания в областта на енергийния мениджмънт и търсенето на решения за енергийна ефективност в различни сегменти – енергетика и инфраструктура, промишленост, изчислителни центрове и мрежи, производство на машини и сгради. Мисията на екипа е да насърчава хората да постигат оптималното от своята енергия и потенциал, неразривно свързано като идея с неговата визия - да предоставя на клиентите си решения, с които постигат повече, като използват по-малко от ресурсите на планета.
С над 30-годишно присъствие в България, 140 000 души в повече от 110 страни по света, предприятието осигурява на клиентите си възможността да измерват, управляват и оптимизират потреблението си във всички сфери на производството и бизнеса.
 
В тази връзка се сформират 2 групи младежи, които ще посетят "Умната" фабрика на "Schneider Electric" на 11 и 12 октомври от 18:00 ч. в завода на компанията - гр. Пловдив, улица „Индустриална", Радиново.
В срещите могат да се включат младежи на възраст 15-29 г. от град Пловдив и региона чрез попълване на регистрационната форма тук: https://docs.google.com/…/1VH6P7zVSlWcSKRsQi21TTTj…/edit
Осигурен е транспорт за участниците до "Schneider Electric" и обратно.
Група се събира в 16:30 ч. на паркинга на Младежкия център.
 
Срещите с бизнеса се реализират като част от проект „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие“ по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г. 
Назад

Проект „Изграждане на младежки център в град Пловдив”, с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез ФМ на ЕИП 2009-2014 № Д03-9/28.01.2014 г.

Проект № BGLD-1.003-0002 „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие” по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от ФМ на ЕИП 2014 – 2021 г.